Сбогом на тетрадките

10 полезни технологични играчки за първия учебен ден

13.09.2015 | 12:07 Редактор: Константин Томов
Сбогом на тетрадките

Livescribe Pulse

Колкото и да ви се иска, писането на ръка съвсем не е отживелица. Но няма нужда да го правите по старомодния начин - тази интелигентна писалка запаметява всеки знак, който изпишете, в специално мобилно приложение. Освен това има вграден рекордер (с 2 GB памет), така че можете да запишете цяла лекция и после лесно да намерите каквото сте пропуснали по ключова дума.

Около 170 евро

 

 

Native Union Key Cable

Ключодържател, който може да се носи в джоба, може да се превърне в лента за носене на шията, а освен всичко е и USB кабел за зареждане и пренос на данни.

Около 25 евро

 

 

Kensington ComboSaver

Да се ходи на училище или в университета с лаптоп отдавна вече не е глезотия или самохвалство, а просто здрав разум. Стига компютърът ви да не изчезне, докато търсите някоя книга в библиотеката. Тази система за заключване ползва специален слот (имат го почти всички лаптопи), и с 1.8-метровия си стоманен кабел може да го привърже към кой да е солиден предмет наоколо.

Около 20 евро

 

 

Mophie Space Pack

Хитро приспособление, което е едновременно предпазен калъф, допълнителна батерия и външна памет, ако тази на телефона ви е препълнена с видео или снимки.

Около 130 евро

 

 

Retro Alarm Clock Radio

Родителите, на които им е съвестно да будят децата си за училище, ще харесат този оригинален будилник, който вместо нетърпимия звън произвежда светлина с нарастваща яркост от светодиодните си крушки. Може да се ползва и като нощна лампа, само трябва да прокарате ръка над него.

Около 30 евро

 

 

Shure SE115

Слушалките са полезни, когато трябва да учите, а чувате как другите се забавляват навън. Тези SE115 не заемат място, имат специална технология за потискане на външни шумове и произвеждат чудесен звук.

Около 90 евро

 

 

Amazon Kindle DX

Електронният четец е отлично средство да си четете уроците в леглото и да ползвате кой да е от хилядите онлайн учебници, без да си вадите очите на монитора (и винаги можете да кажете на мама, че учите, когато всъщност поглъщате "Хари Потър"). DX е най-новият и най-съвършен Kindle - което за съжаление значи, че е и най-скъпият.

Около 430 евро

 

 

Playbulb Color

Забавна играчка - освен крушка, способна да свети в различни цветове, това е и bluetooth-говорител, а също и будилник.

Около 60 евро

 

 

Canon Pixma IP100

Тези старомодни учители все още държат всичко да им се предава върху хартия. Този принтер с размерите на лаптоп е добро решение на проблема, печата до 20 страници в минута и върви с батерия, така че можете да го разнасяте със себе си.

Около 220 евро

 

 

Optoma PK-101

Компактен (с размер на кутия цигари) проектор, който може да превърне всяка бяла стена в киноекран. Има си и вграден говорител. Можете да го свържете с лаптоп, таблет или смартфон.

Около 250 евро

---

* Статията е публикувана в Bulgaria On Air THE INFLIGHT MAGAZINE, брой 62 / 2015