Авиокомпании обявиха полети за рапатриране на туристи

Полетите започват в петък

05.11.2015 | 21:16
Авиокомпании обявиха полети за рапатриране на туристи

Авиокомпаниите EasyJet и Monarch обявиха съответно 10 и 5 полета за петък до курорта Шарм-ел-Шейх за рапатриране на част от туристите, блокирани на място.

Говорител съобщи, че британските власти са работили цял ден с авиокомпании и египетските власти, за да постигнат подновяване на полетите към Великобритания възможно най-скоро.

АФП цитира съобщение на EasyJet, в което се казва, че "правителството /е разрешило/ на британските авиокомпании да изпратят самолети в Шарм-ел-ШЕйх утре /петък/, за да рапатрират клиентите си".

Трябва да има два редовни полета до лондонските летища Лутън и Гетуик и още 6 допълнителни - два до Лутън, два до Гетуик, един до Лондон Станстед и един до миланското летище Малпенса, съобщава АФП. Към тези осем се прибавят още два, които в сряда бяха отменени и ще обслужват Лутън и Гетуик.

Британското правителство вчера реши да прекрати полетите от Шарм-ел-Шейх до Лондон заради информация, че е възможно експлозив да е причината за катастрофата на руския пътнически самолет, полет KGL9268 в Синай на 31 октомври 2015, при която загинаха 224 души.

Франция повиши риска за безопасността на гражданите си в Шарм-ел-Шейх.