Глоба за Украйна на Евровизия заради тениски със забранен надпис

Екипът трудно е намерил печатница, която да направи щампата

15.05.2024 | 09:27 Редактор: Елеонора Танева
Глоба за Украйна на Евровизия заради тениски със забранен надпис

Глобиха участничките от Украйна на Евровизия заради тениски с щампа с послание за освобождаване на затворниците от Азовстал.

Да се ​​появиш с тениски FREE AZOVSTAL DEFENDERS беше много рискована и трудна задача. Всякакви надписи бяха забранени, охранителите проверяваха всички дрехи и ако имаха надпис, трябваше да бъде  премахнат или го залепваха с черно тиксо. Но нашите трудности започнаха на етапа на създаване на печата върху тениска. Това сподели в профила си в Instagram рапърката Альона Альона от Украйна. 

"Звъняхме на няколко печатници, някои от тях не работеха, а някои отказаха да направят печата. Въпреки това успяхме да се споразумеем с една печатница, след като им се обадихме пет пъти и през сълзи молехме за помощ. Преди да влезе в залата, екипът ни облече тениски под другите си тениски и пуловери и успя да отиде с тях в зелената стая.

Знаехме, че когато покажат повторенията на изпълненията на всички артисти, ще покажат и самата делегация. Ето защо, когато камерата се приближи до нас, екипът бързо показа нашето послания към целия свят. Поехме много рискове, но всичко се получи. Отговорът беше просто финансова глоба", разказа изпълнителката.

И изрази радостта си, че въпреки всички премеждия са успели да напомнят на целия свят за украинските военнопленници.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: БГНЕС, Instagram