Meta спира Workplace, фокусира се върху изкуствения интелект и метавселената

Приложението няма да бъде активно от юни 2026 г.

15.05.2024 | 09:10 Редактор: Толя Стоянова
Meta спира Workplace, фокусира се върху изкуствения интелект и метавселената

Meta Platforms спира приложението си, фокусирано върху работата - Workplace. Компанията концентрира вниманието си върху изграждането на технологии за изкуствен интелект и метавселена, обяви Meta, цитирана от Ройтерс.

Workplace ще бъде спряно от юни 2026 г., но Meta ще продължи да ползва услугата като вътрешно табло за съобщения, каза компанията, допълвайки, че потребителите ще имат достъп до продукта до август 2025 г.

"Спираме Workplace, за да се фокусираме върху изграждането на технологиите за AI и метавселена, които вярваме, че фундаментално ще преоформят начина, по който работим. През следващите две години ще предложим на нашите клиенти на Workplace опцията да преминат към продукта Workvivo на Zoom – единствения предпочитан от Meta партньор за миграция", коментира говорител на технологичния гигант.

Приложението за корпоративни комуникации Workplace беше представено за първи път на бизнеса през 2016 г. с нови функции, включително създаването на групи за няколко компании и пространства, които позволиха на служители от различни организации да работят заедно.

Новото решение е взето в момент, в който гигантът инвестира значително в AI продукти и метавселена и подклажда опасенията за нарастващите разходи, които могат да засегнат растежа.

Четете повече в investor.bg.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: БГНЕС