България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Григор попадна на треньор и има голям шанс да победи Надал, смята експерт

Председателят на тенис клуб "Левски" Явор Цаков за качествата и бъдещето на Димитров пред Bulgaria ON AIR

27.01.2017 | 09:28 Редактор: Тодор Петров
Григор попадна на треньор и има голям шанс да победи Надал, смята експерт

Точно след час най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя в полуфинална битка в Мелбърн с испанеца Рафаел Надал. Председателят на тенис клуб "Левски" Явор Цаков подчерта в "България сутрин", че шансове на нашето момче за победа над бившия номер едно в света са големи.

"Има големи шансове и това го казват далеч по-големи специалисти от мен. Ако не е агресивен срещу Надал, ще загуби мача. Ако е агресивен и играе близо до крайната линия, ако играе разнообразно и има успешен първи сервис, може да спечел категорично", обясни специалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че по една или друга причина формата на тенисиста слиза надолу. По думите му при Надал това се случва по-рядко, но Димитров показва възходяща линия и шансовете му са големи.

"Нещата в тениса зависят преди всичко от самия тенисист, но изключително много и от неговия екип. Григор попадна на екип. Дани Валверду е млад човек, но вече е работил с големи състезатели. Екипът му е част от играта - нещо, което очевидно е необходимо на Григор. Франко Давин (бившият треньор на Димитров) нямаше емоцията, която е необходима на Григор, когато контактува със своя екип", каза още Цаков.

Запитан за влиянието на жените в живота на Григор Димитров експертът посочи, че чисто човешките неща влияят на тенисиста, но това са нормални неща. 

Явор Цаков познава Григор още от детските му години и увери, че неговият баща го е подготвил добре, за да направи впечатление още преди да навърши 14 г. 

"Вярвам в неговите възможности, в неговия екип и виждам, че в съвременния тенис има изравняване на възможностите", завърши гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.