България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Родни специалисти за Григор: Голям шампион, това е неговата година!

Дори Мъри и Джокович нямат такава харизма, сипят похвали директорът на НТЦ Георги Дончев и националният треньор Пресиян Коев

25.01.2017 | 09:57 Редактор: Тодор Петров
Родни специалисти за Григор: Голям шампион, това е неговата година!

Директорът на Националния тенис център Георги Дончев и националният треньор Пресиян Коев засипаха с похвали най-добрия ни тенисист Григор Димитров в студиото на "България сутрин". Те направиха това минути след големия успех на Гришо в Мелбърн и достигането му до полуфинал на Australian Open. 

"2017 г. ще бъде годината на Григор! Григор е един катализатор и пример за младите. Младият Григор имаше таланта, но все още нямаше рутината. Искаше да играе атрактивно. Трябваше да мине точно този период, в който той да натрупа увереност. Григор играе изключително разнообразен и атрактивен тенис", сподели Георги Дончев. 

Той е категоричен, че Димитров демонстрира увереност от самото начало на турнира. На полуфинал го очаква тежък съперник, но той отвя немалко по пътя си, каза още директорът на НТЦ преди изиграването на мача между Рафаел Надал и Милош Раонич.

Още по красноречив в оценката си за представянето и възможностите на Григор Димитров бе отговорникът за развитие към БФТ Пресиян Коев.

"Григор е голям шампион и дори Мъри и Джокович нямат тази харизма. Има я само Роджър Федерер. На Григор му е отредено да бъде голям шампион и рано или късно това ще се случи. Неутралните фенове се влюбват в Григор, защото той ги заразява със своята непринуденост и лекотата, с която играе", коментира той.

Националният треньор е убеден, че най-добрият ни тенисист ще спечели няколко турнира от Големия шлем. Според него успехът и промяната в играта на Гришо се дължат преди всичко на самия него. 

"Той мисли само за тенис, няма ги вече амплитудите. Свързваме го и с треньора, който успя да му повлияе. Победата днес е събитие, защото Григор я направи по категоричен начин. Той влиза с предимство в следващия си мач, независимо с кой от двамата ще играе", каза още Пресиян Коев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че несъмнено има подем в българския тенис и даде пример с ранглистата при жените, където за пръв път имаме 5 момичета сред първите 200.

"Горди сме, че 2016 г. я завършихме успешно. Момичетата до 12 години станаха европейски шампиони и ни дават надежда за страхотно бъдеще. Младежкият ни тим за Купа Дейвис се представи много добре. Безспорно Григор е вдъхновение и се усеща сред младите хора, а и не само", добави Георги Дончев.