Приказката продължава: Григор е на полуфинал в Мелбърн!

Димитров отвя Давид Гофен в три сета и чака победителя от мача Надал - Раонич

25.01.2017 | 08:30 Редактор: Тодор Петров
Приказката продължава: Григор е на полуфинал в Мелбърн!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава да пише своята история на Australian Open!

В четвъртфинален мач българинът тотално надигра и победи белгиеца Давид Гофен в три сета – 6:3, 6:2, 6:4. По този начин за първи път той се класира на полуфинал в Мелбърн.

Там Гришо ще срещне победителя в мача между Рафаел Надал и Милош Раонич, който започва около 10:30 часа.

Мечтата на Григор за финал и титла на турнир от Големия шлем продължава да е жива, а самият той призна, че се чувства уверен в своите възможности и моментната си форма.

"Намерих себе си, доволен съм. Ще полегна и ще гледам мача Раонич-Надал. Без значение е кой ще спечели, не може да има лесен мач след третия кръг. Трябва да съм готов на 100% . В момента съм просто радостен, че ще мога да играя отново пред вас. В последната година опростихме някои неща. Не е лесно Дани (треньорът на Григор) да дойде и да промени всичко из основи. Но имаме едни и същи виждания. Нещата се получиха простичко, важно беше да остана здрав", коментира щастливият Григор секунди след гръмката си победа.

Запитан как би описал кариерата си Гришо отсече: Невероятна! 

"Разбрах много неща за себе си и оценявам нещата по по-различен начин. Да играя пред тази публика и на полуфинал, това означава много за мен", сподели още Димитров.