България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изборите са подчертано манипулативни, заяви Татяна Дончева

Ние сме опитни хора, ще работим с всеки премиер, коментира кандидат-президентът на "Движение 21" пред Bulgaria ON AIR

03.11.2016 | 09:00 Редактор: Луиза Божинова
Изборите са подчертано манипулативни, заяви Татяна Дончева

Битката за "Дондуков 2" продължава. Един от кандидатите за президент Татяна Дончева гостува в предаването "България сутрин", където заяви, че сегашните избори са подчертано манипулативни и се водят странно.

"Българските граждани са лишени от всякаква възможност да сравняват кандидати. Двамата кандидати на водещите политически партии ГЕРБ и БСП бяха изкуствено извадени от всякакви видове дебати с други конкуренти, защото не могат да издържат дебатите", посочи Дончева.

Според нея акцията на "Лесово", при която бяха арестувани десетки митничари, е предизборна.

"Акцията е предназначена да внуши на обществото, че има страхотна воля и решимост за борба с корупцията, а всъщност каналите за контрабанда, за трафик на бежанци, са свързани с една стройна организация, която би трябвало да е известна на всички компетентни органи", посочи Дончева в студиото на Симеон Белев и Лора Инджова.

Дончева каза, че съдебната реформа ще и е приоритет не защото е юрист, а "защото у всички хора има изключително доминиращо чувство, че те са жертва на несправедливост."

Татяна Дончева категорично отрече да е опитвала сближаване с БСП за кандидат-президентската си  кампания.

"БСП си направи вътрешнопартиен референдум и ни сложи на тест. Дали симпатизантите на БСП биха приели партньорство с нас. В резултат на този референдум те ни поканиха на разговор. Ние разбрахме на втората минута, че не може да има никакво сближаване", обясни лидерът на "Движение 21".

На въпрос чии интереси защитава ген. Румен Радев, Дончева отговори: "На олигархичното крило на БСП, което се представлява от Корнелия Нинова като председател на партията".

"Ние сме опитни хора, ще работим с всеки премиер, но също така ще гоним крайната цел и визията, която сме начертали - конституционна реформа, изработване на практическия модел и налагането му в обществото, отстраняване на института Велико народно събрание от досегашната Конституция", коментира още Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте във видеото целия разговор: