Google показа новата функция на Android на GoogleIO2015 в Сан Франциско

Въвежда и Android Pay

29.05.2015 | 01:40
Google показа новата функция на Android на GoogleIO2015 в Сан Франциско

Google показа някои от функциите на новата версия на операционната си система Android.

Тя дава на потребителите повече контрол на настройките за защита на личните данни и въвежда малка услуга „портфейл“, наречена Android Pay.

Компанията показа и новото приложение за съхранение на „неограничен обем“ снимки и видео и новия си хедсет за виртуална реалност Cardboard.

"Конференцията Google I/O 2015 в Сан Франциско не даде големите новини от последните години, но въпреки това подчерта предимствата на екосистемата на компанията благодарение на Android, познаването на потребителите и силно интегрираните услуги“, коментира за ВВС Джоф Блабер от CCS Insight.

 

Android Pay

Новата мобилна система за разплащане решава проблемите с достъпа на приложения на трети страни до данните на смартфона и таблета като дава повече контрол на потребителите в управление на достъпа, който всяко приложение ще има.

В бъдеще приложенията ще искат достъп до данните за местоположение, контакти, календар, камера, микрофон и други сензори, когато за пръв път бъдат използвани, а не при инсталация, както е в момента.

Освен това потребителите могат по-късно да влязат в настройките им и да видят какви разрешения използва всяко приложение и да отменят тези, които не приемат.

Android M ще позволява също така използването на пръстови отпечатъци за проверка на самоличността при покупки, правени през сайтове и във физически магазини, където устройствата могат да се ползват вместо кредитни карти чрез новата услуга Android Pay.

 

Google Jump - как работи провери Марк Милиан от Bloomberg

 

 

Това, което Google обяви е бомба, обяви Bloomberg

Още по темата

Това, което Google обяви на I/O конференцията си е бомба за бъдещето на компанията, обяви Bloomberg.

От години търсачката се отдалечаваше от основния си продукт – търсене – поради появата на мобилни приложения. Потребителите все повече се занимават с програми, които не изискват търсене в мрежата и в резултат на това позицията на Google като собственик на нашите навици, интереси и нужди в интернет изглеждаше поставена на риск.

Днес Google смени посоката.

Компанията показа нова характеристика на операционната система Android, позволяваща на услугата Now – съвкупност от известия, насочени към нашия живот и интереси – да се включва като надстройка над останалите активни приложения на смартфона или таблета.

Тя ще работи постоянно и ще получава информация за всичко, което правим, ако успее да извади данни или текст от приложението, което ползваме.

Например ако слушаме музика в Spotify, можем да търсим повече информация за изпълнителя или ако говорим за ресторант в WhatsApp, Google може да го използва и покаже мястото или да ни помогне да направим резервация. Новата услуга няма да бъде отделно приложение, а функция на операционната система.

 

Как работи кола с Android - вижте теста на Марк Милиан в Сан Франциско

 

Промяната е голяма

Промяната е голяма по две причини, пише Bloomberg.

Първо защото връща Google обратно на господстващата му позиция на връзка в дигиталния ни живот. Мрежата процъфтя и се разви в немалка степен и поради способността на Google да следи, организира и разбира всичките й части. Сега той може да направи същото с всяко приложение, което работи на телефона ви. То позволява на Google да се върне в играна на търсене като заговори на общия език на приложенията. Дава на компанията нов живот с достъп до поведението и нуждите на потребителя.

Второ, показва как Google може да стане връзката между самите приложения. В момента ние използваме инструменти, обусловени от операционната система, която позволява на приложенията на взаимодействат /с правилата на производителите на операционната система, не на разработчиците/ Но я си представете ако разработчиците няма нужда да мислят как работата им се свързва с останалата част от нашия свят? Представете си ако Now знае достатъчно за основните функции на тези приложения и може да прогнозира какво бихте искали да направят и след това го направи?

 

Казахте, че искате мобилна революция.. Вижте обобщението на новините от конференцията I/O в Сан Франциско на 28 май 2015 в блога на Google.