Google потвърди, че ще бъде създаден Buy бутон

Бутонът ще улесни потребителите да купуват онлайн продукти

28.05.2015 | 16:02 Редактор: Ирина Георгиева
Google потвърди, че ще бъде създаден Buy бутон

От Google потвърдиха, че ще бъде въведен бутон "купи", съобщи BBC. Той ще позволява да се купуват стоки непосредствено от страницата с резултатите след въведена фраза за търсене.

Бутонът, който ще бъде въведен съвсем скоро, ще позволява на потребителите, които използват търсачката на Google, да пазаруват без да се налага да посетят точно определен уебсайт.

Google е изправен през значителна конкуренция като например от Amazon, където много хора използват тяхната търсачка, за да си купуват продукти онлайн.

"Неизбежно е създаването на такъв бутон." - коментира главният бизнес директор, Омид Кордестани по време на конференция в Калифорния.

Промяната ще улесни потребителите да купуват продукти. По думите на Кордестани поне 9 от 10 покупки се правят онлайн.

Кликването върху бутона ще позволи на потребителите да виждат допълнителни данни за самите стоки и продукти като цветове, размери, откъдето да довършат покупката си, допълват от Business Insider. 

Компанията също така ще пази данните за кредитните карти на потребителите, които трябва само веднъж да ги въведат, а след това те ще се съхраняват в сървърите на Google