Google Jump - как работи

Марк Милиан, Bloomberg от Google I/O 2015 Сан Франциско

29.05.2015 | 10:02
Google Jump - как работи

Производителят на камери GoPro Inc и Google Inc представиха система за виртуална реалност /VR/, включваща 16 камери и софтуер на Google, който даде на акциите 7% ръст в четвъртък, 28 май 2015.

Камерите GoPro, монтирани на шлем или колан са популярни не само сред любителите на екстремни спортове. Новата система GoPro ще използва представената в Сан Франциско на I/O 2015 технология Jump, с която се създава изображение с обхват 360 градуса.

Google показа системата GoPro на конференцията на разработчиците в Сан Франциско Google I/O на 28 май 2015, но не съобщи кога ще започне да я продава.

 

Google показа и Android Auto или колата най-после става умна като смартфон - вижте тук.

 

Коментар на Марк Милиан, Bloomberg от конференцията в Сан Франциско:

Намирам се на конференцията Google I/O и съм много любопитен да опитам това странно изглеждащо нещо. Това е новата Jump Camera, която Google направи заедно с GoPro. Това са 16 камери GoPro HD закрепени на този колан. Google ще ги използва в студиата на YouTube, за да могат създателите на видео да снимат с тях.

След това ще можете да видите какво са заснели още това лято в YouTube. Може да ги гледате на телефона си, с помощта на това устройство.

Те го обявиха миналата година, по време на същата конференция Google I/O. Това е парче картон. Най-новата версия. Ще можете да си пъхнете телефона в него, да го вдигнете ей така пред лицето си и да гледате VR видео. Много е шантаво.

Facebook похарчи около 2 млрд долара, за да купи Oculus. А сега можете да влезете в мрежата и да си купите едно такова нещо за около 19 долара. Може ли да се конкурират парче хардуер за 20 долара и камера, която прилича на извънземно? Ще видим това лято.