Момичетата да избират повече технически специалности: Майла Рийвз

Коментар за bgonair.bg от бившия редактор на TheNextWomen

21.04.2015 | 20:57
Момичетата да избират повече технически специалности: Майла Рийвз

Над 74% от хората в офиса не си сътрудничат, каза Майла Рийвз пред аудиторията на CEEDS'15 в София.

Това е офис, който губи ценна информация, данни и познания, които биха могли да са достъпни за цялата организация и дори отвсякъде.

Ако си сътрудничеха, бяха свързани, това би позволило да се работи по-бързо, по-лесно и по-добре, казва съоснователката на директор Стратегии на ProFinda.

 

Още по темата

Конгресът събира за два дни в София представители на технологични компании, стартъпи, експерти от Централна и Западна Европа и САЩ.

Майла Рийвз е бившата британска редакторка на списание The Next Woman.

Бивша юристка на Norton Rose, сега тя е силно ангажирана с подобряване на условията на бизнес средата за мъже и жени.

 

Майла Рийвз коментира ексклузивно пред bgonair.bg какви са предизвикателствата на жените в света на технологиите.

Още по темата

Ако сега момичетата започнат да избират по-често технически специалности - наука, технологии, инженерни науки и математика /STEM/, след 10г. броят на жените в технологиите ще се увеличи.

Каква е целта - чуйте във видеото.

Техническите предмети /STEM/ са основна част от британския успех: Великобритания е шестият в света производител с оборот от технологични продукти над 800 млрд. лири годишно, докато в страната живее едва 1% от глобалното население.

Британците реализират 10% от най-големите световни научни постижения. Въпреки това е забележително как въпреки че завършилите технически специалности имат потенциала да печелят сред най-високите заплати от всички новоназначени на работа, работодателите откриват, че е трудно да наемат квалифицирани технически кадри.

И наред с нуждите на британската икономика от квалифицирани технически специалисти, от изключително значение за младите хора е, без значение каква ще бъде кариерата им, да имат технически познания, за да бъдат информирани граждани в едно все по-научно и технологично общество.

Британското правителство отдавна посочи техническото образование като важен приоритет в средното училище и след това. През 2007 докладът Макинзи посочва "как най-добрите училищни системи не успяват, в сравнение с успешното образование по света да отчетат факторите, които ще осигурят най-доброто образование".

'Най-добре работещите системи показват, че качеството на образователната система зависи най-вече от качеството на нейните учители".

 

Още по коментари по темата за образованието ще намерите в секция Образование.

Следете специализирания сайт на конференцията Образование и бизнес - финансово образование за устойчива икономика.

Четете за бъдещето на телевизията - тук.


коментирай >
Още от Техно
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма