Пострадалите от наводненията в Добрич и Велико Търново вече получават помощи от DMS Varna

Това съобщи Елица Баракова, изпълнителен директор на ФПББ

10.09.2014 | 11:47 Редактор: Ирина Георгиева
Пострадалите от наводненията в Добрич и Велико Търново вече получават помощи от DMS Varna

357 души от Добрич и 138 семейства от Велико Търново вече получават помощ заради наводненията през лятото. Това заяви Елица Баракова, изпълнителен директор на ФПББ в Сутрешния блок на България Он Ер. По нейни думи пострадалите във варненския квартал Аспарухово по предварителни данни са 630. Нужно е обаче да отговарят на определени критерии, за да получат помощ, а именно - законни постройки, свлачищни зони, собствеността върху земята, допълни Баракова.

"Опитали сме се да бъдем изключително отговорни, така че хората да получат едновременно помощ. В момента една съборена къща в Добрич е получила 1600 лева от кампанията, водена от БЧК. Ние сме в постоянна координация с тях. От DMS Варна получават 2000 лева. Получили са и държавна помощ от Междуведомствената комисия. Доста местни фирми са минали покрай някои от най-засегнатите улици и са оставили строителни материали. Леят се плочи. Поправят се къщите. Вярвам, че хората в Добрич ще посрещнат зимата подпомогнати." - коментира Баракова.

Средствата в Добрич са 450 хиляди лева, които са отделени за 357 души, разделени в три групи, съобщи Баракова.

"Става дума за първата кампания, която беше обявена след 20 юни, която е обявена DMS Варна - Аспарухово, Варна, Добрич и Велико Търново." - обясни Баракова.

Елица Баракова заяви, че изплащането е започнало първо във Велико Търново - 138 семейства получават помощи и чрез ваучери за закупуване на мебели.

Пълният коментар в следващия видео материал: