Борисов: Трябва да е сигурно, че еврофондовете ще работят

Експериментът от година и половина мина, заяви на бизнес форум премиерът

07.04.2015 | 11:05 Редактор: Мариета Иванова
Борисов: Трябва да е сигурно, че еврофондовете ще работят

Премиерът Бойко Борисов призова, който и да дойде на власт, „трябва поне да е сигурно, че европейските фондове ще работят“.

„Няколко години живяхме в най-тежка финансова криза, светът се тресеше от финансова разруха, успяхме да се справим с нея в предишния мандат и когато тя отмина,  България се "удави",“ заяви министър-председателят Бойко Борисов на бизнес форум, организиран от КРИБ и в. "Стандарт", предава БТА.

По думите на премиера от 4 декември досега от фонда за гарантиране на влоговете са изплатени близо 3,6 млрд. лв. на над 100 000 вложители в КТБ. 

„Експериментът от година и половина-две мина, пасивите ги знаете - спрени всички фондове, а две трети от всичко, което работи тук, е от европейски фондове, коментира Борисов.„Надявам се този експеримент да не го допуснем отново като нация,“  призовавайки, независимо кой на власт работата по еврофондовете да не спира.

Според него спирането на еврофондовете може да се тълкува като наказание от Брюксел, което донякъде да е резултат от ниския капацитет и корупцията.