Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ВМРО: С визитата си Макрон обслужи собствени интереси!

Любомир Милошев се обяви категорично против мерките срещу дъмпинга

29.08.2017 | 20:29 Редактор: Василена Василева
Глас от ВМРО: С визитата си Макрон обслужи собствени интереси!

Макрон посети България като президент на една велика сила, за да постави своите искания и да търси подкрепа от скромен член на Европейския съюз, какъвто е страната ни. Това заяви активистът от ВМРО Любомир Милошев в студиото на "Денят ON AIR".

"Добре е, че бе фиксиран скор до края на месец октомври, в който българското правителство да изготви свои предложения, които да защитават интересите на бизнеса ни във Франция. И категорично не приемам това, че държава като Полша, която също защитава собствените си интереси, беше определена като страна без бъдеще и бе подложена на остри критики", отсече Милошев.

Припомняме, че на съвместна пресконференция с българския си колега Румен Радев, Макрон остро разкритикува полското правителство за антиевропейските му позиции и послания не само за съпротивата срещу промени на трудовия пазар, но и заради скандалната съдебна реформа, която се извършва за сметка на независимостта на съдебната система.

Пред Bulgaria ON AIR членът от ВМРО посочи, че е недопустимо държава, която е радетел на свободния пазар, за какъвто се обявява Франция, да черпи облаги по подобен начин, чрез елиминиране на конкуренцията.

По време на визитата на френския държавен глава у нас, премиерът Бойко Борисов изрази готовност България да подкрепи плановете на Макрон за затягане на европейските правила по отношение на т.нар. командировани работници от по-бедните страни на ЕС. А Макрон от своя страна повтори уверенията си, дадени пред Борисов преди два месеца в Париж, че ще подкрепи стремежа на България за влизането ѝ в т.нар. чакалня на еврозоната и Шенгенското пространство за свободно движение

"Ако се стигне до промяна на директивата за командировани работници, то това безспорно ще засегне интереса на българските търговци и българския бизнес във Франция", категоричен бе Любомир Милошев.

По думите му, френските браншови организации са изключително силни, а Макрон чрез елиминиране на конкуренцията вероятно се опитва да изпълни поет към тях ангажимент по време на предизборната му кампания. 

Във връзка със стабилността на българското правителство, гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че повод за притеснения по този въпрос не бива да има към момента. 

"Има конкретна програма, подписана и от ГЕРБ, и от "Обединени патриоти". Въпросът е дали тя ще се спазва и занапред", допълни още той.

Вижте видеото с целия разговор.