Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Татяна Дончева влиза в кандидат-президентската битка

Има крещяща нужда от алтернатива на статуквото, заяви тя за Bulgaria ON AIR

29.08.2016 | 20:07 Редактор: Ирина Георгиева
Татяна Дончева влиза в кандидат-президентската битка

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева заяви, че влиза в кандидат-президентската надпревара. За Bulgaria ON AIR, тя коментира, че го прави, "защото има крещяща нужда от алтернатива на статуквото".

"Тази алтернатива трябва да бъде формулирана и защитена. Кандидат-президентската кампания е добра за това. Алтернативата означава да можем да обясним как мутрите и мафията трябва да бъдат отстранени от властта в какви времеви хоризонт и с какви действия", обясни тя.

Според нея президентската институция може да има важна роля за това и "е възможно да се отключи вратата дори още на тези избори". 

"Поради събитията, които се стичат в конкретни политически сили, които са част от това статукво, това не означава обаче, че успехът е гарантиран и формулирането и защитаването на алтернатива, която да премине и в следващите парламентарни избори, ще ни даде един по-дълъг хоризонт, в който да се наложат политически формации и лица, които да убедят хората, че наистина става дума за нещо ново и различно, което може да бъде в полза в тази бъркотия", добави Дончева.