Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Стилиян Иванов: Да се храним с храна, която има енергия, а не с трупове и мърша!

Човек трябва да се храни само, когато е гладен и да си дава сметка какво яде, подчерта режисьорът

19.08.2016 | 20:40 Редактор: Ирина Георгиева
Стилиян Иванов: Да се храним с храна, която има енергия, а не с трупове и мърша!

"Човек не може да бъде здрав, ако се храни с храна, която няма енергия. Не може да се храним с трупове и мърша, покрити под каквито и да е благовидни имена - бутове, флейки, колбаси, наденици - и в същото време да бъдем здрави." Тази теза коментира режисьорът Стилиян Иванов в Денят ON AIR.

Той е вегетарианец от 10 години и е повлиян от филма за Петър Динков, ярък представител на бялото братство. Според него не може да изграждаме тялото си от мъртва материя и да очакваме мислите ни да бъдат светли.

Храната е нашето лекарство, смята Иванов. Според него обаче хората превръщат храната в заместител на успехите, на любовта, съпътства ни в самотата.

Човек трябва да се храни само, когато е гладен и да си дава сметка какво яде, подчерта Иванов.

"Абсурдно е в днешно време, ако поканиш свои приятели на чаша чай, за да говорите по някаква тема. В техните очи ще изглеждате странен. Идеята е да направим една голяма софра, да се натъпчем, да се напием", коментира Иванов.

Човек трябва да внимава освен какво яде, но какво мисли, казва и прави, добави Иванов. По думите му няма нелечими болести, а има мисли, които не могат да се изгонят.