Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Едно патриотично обединение е не само очаквано, но и желано

Патриотичната идея винаги е била изключително силна в България, заяви Николай Александров в Денят ON AIR

20.07.2016 | 21:38 Редактор: Ирина Георгиева
Едно патриотично обединение е не само очаквано, но и желано

Възможно е патриотично обединение, но не трябва да е на всяка цена. Това коментира народният представител от "Атака" Николай Александров в Денят ON AIR с Владимир Сиркаров, по повод евентуалното обединение между "Атака" и Патриотичния фронт".

"Едно патриотично обединение е не само очаквано, но е желано от по-голямата част българи на фона на това, което се случва в целия ЕС", обясни той.

Патриотичната идея винаги е била изключително силна в България и се показва посредством присъствието на две формации в българския Парламент - именно ПФ и "Атака". 

"Сами по себе си, ако ги съберете и направите този машинален сбор на процентите, които са получили двете партии, ще видите, че получавате един политически субект - само машинално от 12%. Ако има силно обединение на база идеология, заложат се силни идеологически точки, които да бъдат припознати от голяма част от обществото, можем да говорим за още по-голям процент от българи, които да се обединят около това, че трябва да пуснат бюлетината за него", уточни той.

Ако не критикуваме ЕС, той може да се самозабрави и да допуска още по-големи грешки, добави той.

"Същността винаги трябва да бъде към българския интерес. Ако българският интерес изповядва това да бъде проориентирани към Русия, защо ние да не бъдем. Ако трябва да бъдем проориентирани към Брюксел, защо да не бъдем? Не трябва да се притесняваме да питаме обществото - дали трябва да бъдем в НАТО, ЕС, за външната политика. Референдуми", посочи той.

В Европа има различни патриотични движения, но в голямата си част, те се основават на това, че Европа трябва да бъде реформирана, поясни Александров.

Александров коментира и ситуацията в Турция така: "Има основателни съмнения да се смята, че има вмешателство на чужди спецслужби. Не само турски. Въпросът е как можем да го наречем? Някои го наричат метеж, други - преврат."

"Трябва да назовем първо истината, за да можем да обрисуваме това, което се случи в петък срещу събота нощеска. Това, което стана можем да видим по кадрите и да преброим колко хора участваха в така наречения преврат или метеж. След това да ги сложим на кантара колко бяха арестувани. Те са в пъти повече, отколкото тези, които участваха", добави той.

Депутатът смята, че е възможно турски сили да повлияят, за да се направи опит за преврат. "Нещата около 1 часа българско време бяха доста обърнати откъм това, ако сложим една линия на няколко различни медии, където имаше един преломен момент, в който имаше известна помощ за Ердоган. Макар и първоначално всички да го подкрепят, сега всичко го нападат и никой не излезе да направи едно тълкуване какъв е режимът".

"Относно събитията, на мен ми беше необяснимо как с петима войници, които първоначално се видяха на площад в центъра на Истанбул, 20 души върху единия мост, 15 души в централната телевизия, ти можеш да направиш преврат. Изведнъж кръжаха самолети над Истанбул и Анкара, които не нанасяха удари, а по-късно започна да се удря. Тоест имаше нещо, което не ни беше показано", смята Александров.

Чуйте целия коментар в следващото видео: