Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Не може да се каже колко бежанци ще приеме България

След анализ на Брюксел за икономическото състояние на страните-членки ще има повече яснота, твърди Андрей Ковачев

06.09.2015 | 21:13 Редактор: Петко Трухчев
Не може да се каже колко бежанци ще приеме България

От новия план за разпределение на бежанците на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер все още не може да се каже колко точно бежанци допълнително трябва да приеме България. Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев в предаването "Денят он ер". Рано е да се твърди дали броят им ще е 1500,какъвто разчет се появи вчера, коментира Ковачев. Планът за точното разпределение ще бъде представен на 9 септември от Юнкер. Предстои и дебат по него в европарламента, разкри евродепутатът.

Още по темата

За съжаление ние не правим нищо за първоизточника. Ако не се отстрани проблемът там, ще идват още бежанци.

Ковачев се обяви за сухоземна атака срещу терористичната групировка Ислямска държава. Той изрази възмущение от намерението на Франция да участва с въздушни атаки срещу джихадистите в Сирия.

Закъснели сме с няколко години със сухопътната операция. Когато дойдат още няколкостотин хиляди бежанци тук тогава ще се сетим за сухопътна операция.

Още по темата

В европарламента няма яснота какво прави Русия в Сирия, коментира евродепутатът по повод на информацията, че руски военни участват в Сирия в операции срещу ислямистите. Във всеки случай руснаците помагат на режима на сирийския президент Башар Асад, заключи Ковачев.

Целият разговор на водещия Ивайло Лаков с евродепутата Андрей Ковачев вижте във видеото.