Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Коментар: Автомобилът на НСО е карал със 120-140 км/ч, има храсти и липсва видимост

"Големият тротоар на НДК трябва да се използва, там може да бъде велоалеята", коментираха Христо Радков и Йонко Иванов

17.05.2024 | 21:25 Редактор: Толя Стоянова

Административният съд в София постанови спиране на реорганизацията на движението в центъра на столицата, защото не се основава на никакъв административен акт или закон.

"В европейските столици такива неправилни решения няма. Там хората правят от малкия път голям път. Там хората също правят велоалеи, но не е задължително велоалеята да е на платната за движение", каза председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в предаването "Денят ON AIR".

Според председателя на Съюза на центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов големият тротоар на НДК трябва да се използва, тъй като не е редно да се спира транспортният поток, зареждането на магазини, възможността за преминаване на линейки. По думите му велоалеите нямат означение за посока на движението.

"На "Патриарха" тротоарът е много широк, там може да бъде велоалеята, няма нужна да бъде сваляна на пътното платно. На "Витошка" тротоарът е по-малък, но може да се измести градинката 2 м навътре", каза Радков пред Bulgaria ON AIR

По повод случая с катастрофата с кола на НСО, в която пътува кандидатът за депутат Кирил Петков, Иванов заяви, че държавата е виновна за "целия апокалипсис по пътищата", тъй като липсва организация на движението

Според Радков автомобилът на НСО по "груби сметки" е карал със 120-140 км/ч, преди да види, че някой му препречва пътя, не в момента на удара.

"Служителят на НСО би трябвало да опази охраняваното лице и да пази живота на околните. Колите на НСО никой не ги спира, те не се движат по закона за движение по пътищата", заяви Радков и добави, че Агенция "Пътна инфраструктура" не е осигурила видимост между двата пътя - има храсти.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
2 rate up comment rate down comment 0
Спазващ законите
преди 1 месец
А по кой закон се движат колите на НСО? Физическите закони и Господ не може да ги отмени. Това, че полицаите не ги контролират е друго - плюли са си в устите, нали са колеги. НСО да го закриват - там са само роднини и приятели на държавна хранилка.Правоимащите да се качват на велосипеди и обществен транспорт, аман от привилегировани нахалници. Сигнализирай за неуместен коментар