Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Д. Добрев: Има интерес от международни компании за търсене на нефт и газ в Черно море

Делян Добрев за българската оферта за петролни и газови изследвания в Черно море

10.02.2015 | 21:31 Редактор: Весела Гиздева
Д. Добрев: Има интерес от международни компании за търсене на нефт и газ в Черно море

Има интерес от международни петролни компании за търсене и проучване на нефт и газ в блоковете „Силистар“ и „Терес“ в Черно море. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев в предаването „Денят Он Ер“ с Веселин Дремджиев. 

Добрев участва в Международната петролна седмица в Лондон.  Той заяви, че страната ни се опитва да убеди големите компании, че инвестицията в Черно море си заслужавала.   

До две седмици Министерството на енергетиката ще публикува в Официалния журнал на Европейския съюз обява за стартирането на конкурса за търсене и проучване на нефт и газ в блоковете „Силистар“ и „Терес“ в Черно море.

От форума в Лондон Делян Добрев съобщи, че до края на годината не се очаква повишаване на цените на петрола.  Не се очаква и скок на потреблението.

По повод  критиките на БСП относно идеята за изграждане на газов хъб на територията на България,  Делян Добрев заяви, че е изненадан как социалистите намирали негативи във всички инициативи на правителството.