Петър Чолаков: Разцеплението между ДСБ и ДБГ вече се е случило

Позициите на ДСБ са объркани, коментира политологът

14.12.2015 | 19:45 Редактор: Мариета Иванова
Петър Чолаков: Разцеплението между  ДСБ и ДБГ вече се е случило

Разцеплението между ДСБ и Движение България на гражданите вече се е случило, коментира в предаването Денят ON AIR политологът  Петър Чолаков. По думите му единодушие в Реформаторския блок трудно ще бъде постигнато с оглед на създалата се ситуацията, „защото позициите вече са заявени“. 

Според него предстои изостряне на конфликта между двете партии в РБ.

Чолаков коментира още, че ДСБ за заявили позиция, но не по категоричен начин, което по думите му ще донесе негативи за партията. 

„В политиката е изключително важна последователността“, заяви още Чолаков и даде за пример принцип от бизнес отношенията, при които ако нещо не те удовлетворява, следва да си тръгнеш. 

По думите му, ако ДСБ „категорично бяха заявили своята позицията“, са можели да спечелят от нея. - „Това, което виждаме е една колеблива позиция“, заяви още Чолаков. Според него „очевидно тук става въпрос за изявени властови позиции“. 

Той подчерта, че позициите на ДСБ са объркани. В подкрепа на думите си той посочи, че лидерът на партията Радан Кънев заяви, че запазва добри отношения с останалия на поста си здравен министър Петър Москов. От друга страна Кънев е заявил в интервю, че е имало очаквания, че съдебната реформа няма да се случи, стана ясно от коментара на политолога. По думите му има изявен конфликт в изявената позиция на ДСБ. 

Относно позицията на ГЕРБ Чолаков коментира, че очевидно стратегията на разделяне и превземане на по-малките коалиционни партньори изглежда работи.

Политлогът коментира и случилото се след гласуването на промените в Конституцията.

„За мен е много странно, когато хора от съдебната система говорят като полици,“ коментира той и допълни, че е очевидно, че има проблеми. 

Още по темата

По думите му обаче, трябва да се разбере, че съдебната система е политическа система, „тъй като законите се правят от политици“. 

Експертът подчерта още, че е нарушен балансът между политиците и магистратите.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 8 години
Все още политиците са подведени да не зачитат наличие на сгрешена парична система.В условия на тази държавна грешка политиците колкото повече работят да постигнат обществен икономически растеж, толкова по-голям потенциал за кризи се развива и щетите са по-болезнени.Мнозина очакват политиците да ги спасят от актуални злини. Те са със заблуда. Политиците не могат да предотвратят тази лошотия, защото причината не е в тяхна компетентност. Сигнализирай за неуместен коментар