Лозан Панов подкрепи Христо Иванов

Той определи вчерашното гласуване в парламента като "етюд, в който всички са имали определена роля"

10.12.2015 | 11:55 Редактор: Мария Аладжова
Лозан Панов подкрепи Христо Иванов

Приетите вчера промени в Конституцията са продукт, удобен на Брюксел. Това заяви председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лозан Панов, предава БНР. По думите на Панов правосъдният министър в оставка Христо Иванов е бил оставен сам да отстоява идеите си за съдебната реформа. Единствено председателят на ВКС дойде на редовното заседание на Висшия съдебен съвет, за да коментира темата.

По думите му оставката на Иванов е била предизвестена още от лятото, когато се състоя т.н. политически компромис. Панов коментира, че дори и в този вариант, реформата на Христо Иванов не е била напълно приета. Според него вчерашното гласуване ясно е илюстрирало на гражданите, че в държавата няма политическа воля за реално разделяне на ВСС. 

Още по темата

Гласуването на конституционните промени Лозан Панов нарече още „етюд, в който всички са имали определена роля”. Той попита, защо беше необходимо да се пита Венецианската комисия, след като парламентът не се съобрази с нея. Изявлението си Панов завърши иронично с предложение, след случилото се вчера в Народното събрание, разследваните съдии Румяна Ченалова и Владимира Янева да бъдат избрани за генерални адвокати в Люксембург.