Кристалина Георгиева: Ако искаме да успеем, мрънкането не е добра политика

По въпроса с възможния фалит на Гърция бюджетният комисар на ЕК изрази надежда здравият разум да надделее

20.06.2015 | 11:37 Редактор: Георги Стоянов
Кристалина Георгиева: Ако искаме да успеем, мрънкането не е добра политика

Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят  добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание. Това заяви в интервю за БТА заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Още по темата

По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее. Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството, коментира Георгиева.

За България тя отбеляза, че страната ни отново се връща към темата за реформите. България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат да бъдат довършени, посочи Георгиева.

По нейните думи няма причина България да бърза към еврозоната. Това не е нещо, което е критично да стане догодина, по-догодина, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея, заяви тя.

Попитана дали вижда бъдеще за себе си в българската политика, Георгиева отговори, че нейната философия е да върши работата, която има сега. Какво ще се случи по-нататък - ще видим, добави зам.-председателят на ЕК.