Кристалина Георгиева: България трябва да извърши отлагани ключови реформи

Това, че имаме ниски данъци е добре, но очевидно не е достатъчно, коментира еврокомисарят

06.05.2015 | 13:14 Редактор: Мариета Иванова
Кристалина Георгиева: България трябва да извърши отлагани ключови реформи

България трябва да извърши отдавна отлаганите ключови реформи и да подобри инвестиционната среда. Това заяви в интервю за БНР заместник-председателят на ЕК и еврокомисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.
Повод за коментара й стана представената през седмицата коригираната прогноза за икономическия ръст на страната от Европейската комисия. Българският еврокомисар препоръча премахване на административните пречки с цели подобряване на инвестиционната среда.

„Това, че имаме ниски данъци е добре, но очевидно не е достатъчно, защото се оказва, че на бизнеса му излизат през носа тези пречки, които се създават излишно по административен път”, коментира Георгиева.

Тя коментира и случилото се с КТБ, подчертавайки, че темата продължава да „тресе общественото мнение” и че са нужни гаранции, че казусът няма да се повтори.

„Ясно е, че не е лесно да се приключи тази тема. Не само това, което се случи с КТБ, а това, което продължава да тресе общественото мнение. Трябва да се затвори тази страница решително, но и да се създаде по-голяма увереност, че този случай няма да се повтори”, коментира еврокомисарят.