Канада: Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България

Въпросът може да бъде разгледан до една година

27.03.2015 | 12:31 Редактор: Ирина Георгиева
Канада: Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България

Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България. Това заяви министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър по време на срещата си с вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Отава. По думите му до една година може да бъде разгледан визовия въпрос.

Икономическата логика, обществената подкрепа и наличието на гостоприемна местна общност са ключови елементи в успешното интегриране на имигранти в страната, коментира министър Алекзандър, по повод редица добри практики на канадската политика при интеграцията на имигрантите.

В рамките на първата визита на министър на вътрешните работи на България в Канада, вицепремиер  Бъчварова разговаря и с канадския си колега по обществена сигурност и извънредни ситуации Стивън Блейни. Тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци. 

Своеобразна спирка в посещението на вицепремиера Бъчварова беше и канадският парламент, където бе проведен работен обяд с групата за приятелство между Канада и България.

"Вашето присъствие тук днес само по себе си допринася за задълбочаването на връзките между нашите две страни." - каза сенатор Йона Мартин, заместник-председател на групата за приятелство.

Вицепремиер Бъчварова представи приоритетите на правителството и предизвикателствата пред страната, като обсъди с участниците-членове на канадския парламент  възможностите и секторите за потенциални канадски инвестиции в страната.