Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Надежда Сандолова: Трябва да си вземем поука от блокирането на някои европрограми

Опростяването на процедурите трябва да върви наред с развитието на културата в администрацията, коментира бившият член на Европейската сметна палата

14.11.2014 | 20:17 Редактор: Васил Детелинов
Надежда Сандолова: Трябва да си вземем поука от блокирането на някои европрограми

Трябва да си вземем поука от блокирането на средствата по европейски програми за България, коментира в предаването Денят On Air Надежда Сандолова, бивш член на Европейската сметна палата. Тя подчерта, че от ноемврийския доклад на Европейската сметна палата от ноември е видно, че действително е установено високо ниво на грешки в проекти по Оперативна програма „Околна среда”. По думите й за отблокирането на средствата по програмата от Европейската комисия действително са взети предвид корективни мерки в тази посока.

Тя подчерта, че сред отправените препоръки на Сметната палата е и тази при подаване на заявленията да се проверяват грешките по проектите. Сандолова подчерта, че „Комисията и Палатата установяват, че е имало възможност да се забележат грешките преди подаване на документите, което насочва вниманието към превенцията им”.

„Политиците най-накрая трябва да разберат, че има и национални интереси над партийните и те този път го разбраха,” коментира още

Още по темата

Сандолова. Тя посочи, е опростяването на процедурите трябва да върви с развитието на културата на администрацията и на ненамесата на политиците в това усвояване.

Сандолова посочи, че отлблокирането на средства по Оперативната програма „Околна среда“ е успех за България и нейното правителство.