Антоанета Христова: Отново ще има частично разписване на отговорностите в правителството

ББЦ и ДПС ще подкрепят следващия кабинет, смята политическият психолог

10.10.2014 | 11:34 Редактор: Мариета Иванова
Антоанета Христова: Отново ще има частично разписване на отговорностите в правителството

И в следващото правителството отново ще има частично разписване на отговорностите в правителството, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политическият психолог Антоанета Христова. Според нея правителството на ГЕРБ ще намери подкрепа в лицето на Патриотичния фронт и част от Реформаторския блок. По думите й реформаторите имат  „една форма на стабилност, но съдържание на нестабилност“ и в този смисъл има съмнение за просъществуването на коалицията. Тя допълни още, че депутатите от България без цензура  ще подкрепят правителство на ГЕРБ, като друг бил въпросът дали ще бъдат желани за коалиционни партньори. Христова уточни, че подкрепата може да е в парламента, но не и в кабинета. По думите й такъв тип подкрепа едно правителство на ГЕРБ ще намери и в лицето на ДПС.  

Според политическия психолог управленския хоризонт на следващия кабинет е около година и половина- две. По думите й би било вредно и за БСП, и за ГЕРБ, да влязат в коалиция.

Христова допълни още, че ще е по-здравословно за цялата държава, ако има две – три големи партии в политическото пространство. Тя не споделя изразеното от редица политолози мнение, че големият брой партии в парламента ще даде по-голямо представителство на различните гласоподаватели в Народното събрание.