Антитерористичната операция в Брюксел продължава

Полицията в белгийската столица издирва двама заподозрени, които успяха да избягат след вчерашната престрелка в квартала Форест

16.03.2016 | 13:59 Редактор: Ирина Георгиева
Антитерористичната операция в Брюксел продължава

Нивото на тревога в Брюксел остава високо на фона на продължаващата антитерористична операция, свързана с ислямистките атаки в Париж миналия ноември. Полицията в белгийската столица издирва двама заподозрени, които успяха да избягат след вчерашната престрелка в квартала Форест.

Според непотвърдена информация бегълците са братята Халид и Ибрахим ел Бакрауи. Според местни медии двамата мъже на възраст 27 и 30 години, са познати на полицията. 

Още по темата

При престрелката с органите на реда вчера бе убит един от терористите, чиято самоличност все още не е установена, но това със сигурност не е издирваният белгиец Салах Абдеслам, смятан за организатор на кървавите нападения във френската столица.

Властите в Брюксел съобщиха, че при стрелбата са били ранени трима белгийски и един френски полицай, като състоянието на двама от служителите на реда е критично. 

Снощи, заради заплаха за бомба за час бе затворено летището в германския град Хановер. При проверката не е било открито взривно устройство. 

Вчера за няколко часа бе  затворен и мостът над Босфора в Истанбул, заради съмнения за кола-бомба.