Оланд: Франция се цели в лагери на терористи с французи в Сирия

Около 600 граждани на страната в момента се намират непосредствено в зоната на бойните действия

19.10.2015 | 10:03 Редактор: Мариета Иванова
Оланд: Франция се цели в лагери на терористи с французи в Сирия

Самолети на френските BBC ще нанесат в Сирия удари изключително по лагери на терористи, където се провежда подготовка на френски граждани, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд, цитиран от ТАСС.

 „Нашите удари са насочени към места за подготовка на терористи в Сирия, където се намират французи“, коментира той пред радио RTL.

Оланд коментира още, че не разполага с точни данни кои именно от френските граждани воюват в редиците на сирийските ислямисти.

„Това, което знам, е – в тези места, обозначени като възможни цели за удари, се намират терористи, които се обучават. Те се обучават да да водят боеве в Сирия, но може и да се подготвят за това, да взривяват бомби в нашата страна,' коментира той.

По оценка на френския държавен глава в момента непосредствено в зоната на бойните действие в Сирия и Ирак се намират „около 600 французи“.

„Ние сме убедени, че те в определен момент може да се върнат, така, че сме длъжни да ги неутрализирани, а когато се връщат- да ги арестуваме и осъдим“, коментира Оланд.