Съществува видео, което показва Germanwings A320 преди катастрофата?

Главният разследващ призова всеки, който има кадри от трагедията, да ги предаде на властите

01.04.2015 | 13:06 Редактор: Ирина Георгиева
Съществува видео, което показва Germanwings A320 преди катастрофата?

Главният разследващ катастрофата на Germanwings A320 призова всеки, който има кадри от трагедията, да ги предаде на властите. Френският прокурор Брис Робин заяви, че не е знаел за съществуването на видеоклипа, съобщава BBC, позовавайки се на германски и френски медии. За клипа се смята, че показва последните секунди преди сблъсъка с френските Алпи.

Германският вестник Bild и френското ежеседмично списание Paris Match заявиха на 31 март, че съществуват кадри от мобилен телефон, заснели вътрешността на самолета, секунди преди самолетът да се разбие. Медиите твърдят, че на клипа се чува как пътниците пищят и звук от метален обект, който удря по пилотската кабина.

По думите на Робин, все още не е извършена проверка на мобилните телефони, намерени на мястото на катастрофата и не е наясно как са били възстановени.

"Всеки кадър трябва да се предаде незабавно на следователите." - подчерта Робин.

На мястото на катастрофата са пристигнали шефовете на авиационната компания. Посещението им идва на фона на нарастващия въпрос до колко са били запознати с психическото състояние на Андреас Лубиц, след като и преди е имал "тежка депресия". Според едната черна кутия, Лубиц умишлено е причинил катастрофата на полет 4U 9525.

Вижте клипа в следващия видео материал. Източник е телевизия Тhesen24. Автентичността на видеото не е проверена :