Втората черна кутия на Germanwings A320 може да е твърде увредена

Приоритетно в момента е откриването и разпознаването на жертвите

30.03.2015 | 16:42 Редактор: Ирина Георгиева
Втората черна кутия на Germanwings A320 може да е твърде увредена

Високопоставено длъжностно лице от Lufthansa предупреди, че липсващата втора черна кутия, която е записвала данните от полет 4U 9525, може да се е повредила твърде много при катастрофата на Germanwings A320 във френските Алпи, пише BBC. Председателят на борда на германската авиокомпания Кай Кратки заяви, че не може да се изпращат сигнали. 

До момента е открита черната кутия, която записва звука по време на полета. Лошото време спря полетите с хеликоптер до мястото на катастрофата, принуждавайки следователите да стигат до там пеша.

Булдозер проправя импровизиран път до мястото, който да позволи на следователите да могат да носят повече техника за възстановяване на инцидента.

Междувременно френският прокурор Брайс Робин направи приоритетно откриването и разпознаване на жертвите. До момента са намерени поне 80 тела.В хотел в Марсилия е създаден център за семействата на жертвите, откъдето Germaniwings планира да организира посещения до мястото на катастрофата.

Председателят на Lufthansa посочи, че може и да не бъдат изяснени точните обстоятелства около катастрофата, тъй като самолетът се е забил със скорост от 800 км/ час в отвесна скала.

"Възможно е ударът да е бил прекалено силен и да е унищожил черната кутия и затова тя да не изпраща сигнал. Въпреки това откриването й ще е от полза при установяването на случилото се." - казва той.

Според European Cockpit Association публикуването на записа от намерено устройство е било "сериозно нарушение на правилата". Въпреки това много от въпросите остават без отговор.

/Снимка: Архив/