България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Румен Петков приветства акция "Кмет" на прокуратурата

Смутен съм, че БСП вложи енергията си срещу АБВ, а не срещу ГЕРБ, заяви той

19.06.2019 | 09:10 Редактор: Зорница Костадинова
Румен Петков приветства акция

Евроизборите останаха в миналото, а политическите партии вече се готвят за местните избори през октомври. В това време прокуратурата се активизира и вкара в ареста поредния кмет - този на Костенец. Необходими ли са тези акции и ще продължат ли след местните избори? Темата коментира лидерът на партия АБВ Румен Петков.

В "България сутрин" той заяви, че приветства такъв тип действия, защото така те ставали по-огласени. Но допълни, че има прекалена показност от страна на полицията.

Относно резултите за европейските избори, Петков изрази недоволството си от незадоволителния резултат за АБВ:

"Изводите от това са няколко. Първият е, че ние показахме много сериозна разлика в избирателната активност с останалите страни членки на Европейския съюз. При нас нямаше евродебат, ние говорихме за къщи за гости, апартаменти с асансьори и скандали", коментира лидерът на АБВ в студиото на "България сутрин". 

Според Петков другите изводи са, че става все по-отчетлива тенденцията за налагането на двуполюсния модел в държавата. По думите му никой не се смущава от тежките промени в изборното законодателство и от провала на машинното гласуване.

"Смутен съм от това, че БСП вложи енергията си срещу АБВ, а не срещу ГЕРБ. Този тип поведение насажда усещането у гражданите за липса на алтернатива на ГЕРБ", посочи Петков. 

Според него процесът на консолидация между левите партии е неизбежен и трябва да има дебат за това.

А що се отнася до предложението на ГЕРБ за един лев държавна субсидия на действителен глас, Петков е на мнение, че това хвърля политическите партии в ръцете на бизнеса.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК