България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Деси Бакърджиева подава ръка на двойките с репродуктивни проблеми

Актрисата дарява две инвитро процедури на нуждаещи се
Публикувана: От:

Близо 150 хил. души в България имат различен репродуктивен проблем, който им пречи да усетят радостта от родителството. Данните изглеждат още по-стряскащи, когато към тях добавим голям процент застаряващо население и задаваща се демографска катастрофа.

Още по темата

 

Актрисата Десислава Бакърджиева не гледа безучастно неприятната картина. В началото на март тя обяви, че ще дари две инвитро процедури. Всички хора с репродуктивни проблеми могат да участват в кампанията, изпращайки ѝ своите писма до 21 април.

"Българското население намалява. Децата заминават в чужбина, не желаят да продължат жизнения си път в нашата държава. Подрастващото поколение не е запознато какви са принципите човек да стигне до инвитро процедура. За да се стигне до тази предпоследна стъпка преди осиновяването, много семейства не са си направили съответните изследвания", сподели актрисата в "България сутрин".

Едната инвитро процедура е включена със стимуалция, а втората е с донорска яйцеклетка, отбеляза Деси Бакърджиева. По думите ѝ у нас все още има добри хора, които стават донори на яйцеклетки.

Самата тя призна, че е била провокирана да се пусне в благородното начинание от факта, че скоро е изпълнявала роля на жена с репродуктивни проблеми, а близки до нея хора са минали през ада на невъзможността да станат родители. Освен това, по думите ѝ, изключително много хора са ѝ писали, че се сблъскват с този проблем.

"Общото е желанието да имат дете. Едно прекрасно същество да ти каже "мамо" и "татко". Тази кауза ме провокира още повече да вярвам в чудеса. Науката и вярата трябва да вървят ръка за ръка", категорична е актрисата.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )