България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Приключенията на "Тигърчето Спас" оживяват на сцената на Младежкия театър

Премиерата на спектакъла ще бъде на 23 и 24 февруари
Публикувана: От:

Още по темата

 

Студентите на проф. Жени Пашова от НАТФИЗ продължиха и доразвиха славните приключения на един особено симпатичен герой - Тигърчето Спас. Приключенията на "Тигърчето Спас" на Куклен театър НАТФИЗ оживяват на сцената на Младежкия театър.Спектакълът ще се играе на 23 и 24 февруари.

Ще се окаже ли той любопитен завършек на половинвековната история на Тигърчето Спас? Или пък ще бъде ново начало?

"Във втори курс студентите имаха за задача да си изберат приказка, литературен текст, на който да направят анализ, да драматизират и да минат през целия път - сценографско решение, куклено решение и т.н. Нашите момчета се спряха на "Тигърчето Спас", вдъхновиха се и станаха изключително добри в мерената реч", сподели в студиото на "България сутрин" Михаела Тюлева, която е преподавател в НАТФИЗ.

"Куклите са много интересни, те са предимно животни. Затова и искахме приказката, която изберем, да съдържа точно такива герои", разказаха пък студентите.

Любимата на поколения деца книжка "Тигърчето Спас" вдъхновява създаването на театрални постановки у нас с продължение на десетилетия. Римуваните истории в стихове на малкото тигърче с лекота превеждат на детския език правилата и истините за приятелството, честността и смелостта. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )