България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Правителството ще се бори със 150 хил. нередовни ТЕЛК-ове

Дължим много на хората с увреждания, призна зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

150-те хиляди ТЕЛК решения, които не отговарят на изискванията, не означават, че това е броят на фалшивите пенсии у нас. Това обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че това е болезнена тема, която кaсае възможността средствата за много хора с увреждания да отиват към други, които нямат тези права. 

"Много е трудно да се каже какъв точно е броят на фалшивите ТЕЛК-ове", посочи Русинова в "България сутрин". От думите й стана ясно, че основната цел на правителството е да спре изтичането на пари към хора, които нямат нужда.

Още по темата

 

"Всички ние дължим много на хората с увреждания. Втората част от реформата е подобряването на начина, по който се прави медицинската експертиза за ТЕЛК. Ще има преструктуриране на системата за ТЕЛК и подобрявване на системата за социално подпомагане. Хората, които имат нужда от по-високи помощи, да ги получават", обясни Зорница Русинова. 

Тя бе категорична, че няма опасност хората, на които им предстои да минат през процедурата за ТЕЛК, да останат без пенсии. 

Зам.-министърът на труда и социалната политика отбеляза, че най-често се спекулира с ТЕЛК-овете за ползването на паркоместа за инвалиди в София.

 

Коментари ( 0 )