Георгиос Маврос: България има едни от най-добрите IT специалисти в света

София може да е старт-ъп хъб на Балканите, смята директорът на Google за връзки с публичния сектор и правителствата на ЕС

25.09.2015 | 10:00 Редактор: Мариета Иванова
Георгиос Маврос: България има едни от най-добрите IT специалисти в света

България има едни от най-добрите IT специалисти в света, а София може да бъде старт-ъп хъб на Балканите. Това е изтъкнал при посещението си у нас директорът на Google за връзки с публичния сектор и правителствата на ЕС Георгиос Маврос. На конференцията  „Младите предприемачи в дигиталната ера", дала старт - на 24 септември 2015,  на инициатива за подкрепа дигиталното предприемачество в България #GenerationD, са присъствали още евродепутатът Ева Паунова и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, става ясно от  съобщение от пресцентъра на ГЕРБ.

Георгиос Маврос е представил програмите, с които компанията насърчава дигиталните умения и предприемачеството в Европа. До края на 2016 г. гигантът планира да организира курсове за дигитални умения за 1 млн. европейци.

По думите на евродепутата Ева Паунова промените в технологичния сектор тепърва предстоят. Затова й е важно за всички участници в пазарната икономика да са информирани и компютърно грамотни коментира тя. Паунова изтъкнала като приоритет брандирането на страната ни като първата държава с часове по програмиране още в начално училище.