Учебник по биология за 9 клас предизвика бурни спорове в социалните мрежи

Родители питат кой е одобрил уроците на тема "Оплождане и индивидуално развитие"
Публикувана: От:

Бурни коментари заради скандални текстове в учебник по биология за 9 клас. Родители питат кой е одобрил уроците на тема "Оплождане и индивидуално развитие".

Още по темата

 

Спорове в социалните мрежи предизвика съдържанието, където в графа "детство" е посочено - "откриване на възможността за доставяне на удоволствие при докосване на външните полови органи", а в по-късния етап от съзряването - "възможно откритие за влечение към същия пол". 

Според Антоанета, преподавател по биология, тази тема вълнува учениците от ранна възраст, но няма предмет в училище, който да се занимава с тематиката. 

Още миналaта година омбудсманът Мая Манолова се обяви за въвеждане на задължително здравно и сексуално образование в училище. А в някои училища този предмет съществува като избираем. Споровете по темата обаче продължават. 

След възмущенията на родителите от издателство "Анубис" излязоха с позиция, че учебниците са преминали всички законови етапи на одобрение и за него са гласували хиляди преподаватели по природни науки от цялата страна. 

Коментари ( 0 )