България он ер стана член на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД)

01.03.2015 | 01:00 Редактор: Доника Ризова
България он ер стана член на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД)

 

Медийна група България он ер се присъедини към семейството на  социално отговорните компании и организации, които членуват в Българска мрежа на Глобалният договор на ООН.

Мрежата стартира в България през януари 2003г. Инициативата обединява на доброволен принцип широк кръг компании и организации, приели принципите на отговорното корпоративно гражданство.

Глобалният договор призовава активни и социално отговорни компании да възприемат и приложат в техните дейности десет универсални принципа в сферата на околната среда, работните стандарти, човешките права и борбата с корупцията.

Глобалният договор има за цел да ангажира бизнеса в борбата с главните социални и екологични предизвикателства, които растящата глобализация влече след себе си.

От своя старт в България Глобалният договор обединява повече от 120 компании.

Българската мрежа на Глобалния договор е неформално сдружение на компании, неправителствени организации и академични институции, които споделят принципите на Глобален договор и прилагат социално отговорни практики; стремят се да обменят опит, инициират диалог или партньорства с други лица, като правителството, местните власти, работодателските организации, организациите на гражданското общество и академичните институции.

"Медийна група България он ер в две поредни години бе медиен партньор и участник в кампанията "Гордея се с труда на моите родители" и партнира в редица други събития на БМГД.

Членството в мрежата ще даде възможност на медийната група да работи съвместно с едни от най-добрите и успешни мениджъри и екипи на български компании отличаващи се със социално отговорно поведение, както и да информира по-активно аудиторията си за добрите практики", заяви Доника Ризова, PR на България он ер.

Повече на www.unglobalcompact.bg