Банковият сектор: ликвидност, адекватност и политикономическата сцена

Валентин Панайотов, Асоциация Банка на годината в Инвестбук

18.06.2014 | 21:29
Банковият сектор: ликвидност, адекватност и политикономическата сцена

"Системата е много добре капитализирана, много ликвидна, обкръжена отсякъде с буфери, защитени са интересите на вложителите. Новите кредити обаче са на много ниско ниво, имаме флат. Трябва да очакваме промени в българската икономика, динамизиране, за да очакваме и банковата система да излезе от ниското ниво на кредитиране", заяви Валентин Панайотов, председател на Съвета на директорите на Асоциация Банка на годината в предаването Инвестбук с Дориана Ранкова на 18 юни 2014

Той представи и предстоящото издание на Годишните банкови награди, организирани от Асоциация Банка на годината и първия по рода си в България Финансов форум за банкови иновации  на 24 юни 2014 в София.

Цялото интервю в студиото на телевизия България он ер - във видеото.

Наградите „Банка на Годината“ са учредени през 1992г.

„Банка на клиента” се определя от потребителите, докато в останалите категории на конкурса победителите се излъчват на базата на проучвания и финансови резултати, направени от експерти във финансовия сектор, припомни председателят на Асоциация Банка на годината Валентин Панайотов. Гласуването ще продължи до 12:00 ч. вечерта на 30 юни. Гала церемонията за обявяване на носителя на голямата награда Банка на годината и победителите в отделните категории ще бъде на 1 юли. Гласуването вече стартира.

Финансов форум за банкови иновации:

Участниците от българска страна са представители на водещите банки в страната – в това число на БНБ, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти, стартъп акселератори и други. Сред основните говорители в конференцията са висши мениджъри от Уникредит Булбанк, Сибанк, Пощенска банка, Банксервиз, Майкрософт България и др. Във втория панел на форума участват представители на Световната банка, на Европейския инвестиционен фонд, на фондовете Neveq, Eleven, LanchHub, Empower  и др.