Силата се пробужда: Disney пусна играчките на Star Wars 7

Продажбите стартираха от Сидни

04.09.2015 | 09:26
Силата се пробужда: Disney пусна играчките на Star Wars 7

Анализатори очакват Star Wars брандираните фигурки да донесат 5 млрд долара само през 2016.

 

Още по темата

Новият филм от поредицата Междузвездни войни, Силата се пробужда /Star Wars, The Force Awakens излиза на 18 декември 2015, но Lucasfilm и неговият нов собственик Walt Disney Co - бързат да печелят месеци по-рано.

Какво стана?

Голяма колекция от нови играчки, аксесоари и друг мърчандайзинг от Star Wars, представен чрез серии от "отваряния" в продължение на 18 часа започна в сряда.

Как протича представянето по света - може да се следи на живо в канала на Disney в YouTube.

 

Още по темата

Новият епизод от Междузвездни войни, седмият в сагата, се очаква да донесе 2 млрд долара глобален бокс офис. Но това е само върхът на светлинния меч. Допълнителни продукти като видеоигри, фланелки и, разбира се, светлинни мечове /разбира се, с новия дизайн!/ се очаква да спечелят още 5 млрд долара само през 2016, според анализатора от Morgan Stanley Бенджамин Суинбърн, цитиран от Fortune. Това е добра новина за шефа на Dixney Боб Айгър, който през 2012 плати 4 млрд долара за Lucasfilm от Сан Франциско.

 

Четете още: Джордж Лукас иска да помогне на американските работници

 

Lucasfilm влезе в ново измерение с жена начело. Катлийн Кенеди е президент на компанията и продуцент на Силата се пробужда /и други филми на Lucasfilm, които в момента се снимат/. Тя се опитва да стигне до неразработена територия: женската половина на феновете на Star Wars.

Кампанията започна в сряда, когато към дамските модели на фланелките, се появиха чанти и дори рокли на стартрупър.

Още по темата

Надеждата на компанията е играчките - от говорещия Йода до тематично издание на Монополи - да се харесат и на двата пола, както и на различни възрастови групи.

Една малка фигурка кара всички да говорят само за нея - миниатюрната версия на ВВ-8, кръгъл дроид, който прави дебюта си в Седми епизод - Силата се пробужда. Произведен от базираната в Колорадо компания Sphero, играчката, която може да се управлява от смартфон, ще струва 150 долара.


коментирай >
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма