Джордж Лукас иска да помогне на американските работници

Ще строи социални жилища в Марин

09.08.2015 | 15:22
Джордж Лукас иска да помогне на американските работници

Американският режисьор Джордж Лукас съобщи за намерението си да построи на своя земя, северно от Сан Франциско, САЩ, жилищен комплекс, предназначен за възрастни хора и работници с ниски доходи, пише Льо Монд.

Жилищният комплекс ще има 224 апартамента с нисък наем, градини, ферма, басейн и обществен център.

Цената на жилищата в района е толкова високд, че човек със скромен доход не може да си я позволи. Това удължава времето за пътуване на хората, които са принудени да живеят далеч от местоработата си.

 

За момента не се известни много подробности за проекта на милиардера, който иска да го разработи на свой терен – Грейди Ранч, стар разсадник за елхи, придобит през 70-те години. Той е близо до прочутото ранчо Скайуокър, където Лукас построи своето киностудио.

 

Бумът на високите технологии и високоплатените служители вдига цените в Сан Франциско, отвъд моста Голдън Гейт и в целия регион, отбелязва Монд.

През април средната продажна цена на една къща надхвърли 1 млн долара в Марин, окръгът, където Лукас планира да построи социалните жилища. Цените за продажба и наем са се увеличили с 13% за година. В национален мащаб цените на жилищата в САЩ са поскъпнали с 4-6% годишно.

Джордж Лукас, бащата на Star Wars казва, "че иска да направи нещо мило за жителите на Марин".