Плевнелиев: Регатата Tall Ships е от най-важните международни събития, провеждани у нас

Президентът разгледа единия от българските участници в състезанието- баркентината "Калиакра"

02.05.2014 | 19:24 Редактор: Мариета Иванова
Плевнелиев: Регатата Tall Ships е от най-важните международни събития, провеждани у нас

Регата Tall Ships е едно от най-важните международни събития, провеждани в България, и със сигурност е най-красивото. Това заяви дни във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той разгледа днес единият от българските участници в състезаниетобаркентината "Калиакра".

По думите на държавния глава регата е поредното доказателство, че Варна е морската столица на страната ни.

Преди да се качи на борда на "Калиакра", президентът поздрави организаторите на международното състезание, както и представители на всички нации, които участват в него.

Плевнелиев връчи „Почетен знак на президента” на екипажа на „Калиакра”. Отличието беше връчено за приноса на кораба за  издигане престижа на България в международен план в продължение на 30 години. Почетния знак получи капитанът на „Калиакра” Делян Радев.

Тази вечер грандиозно светлинно шоу ще озари българският ветроход „Калиакра” в морето край Варна. Баркентината ще се позиционира в района на Южен плаж около 21 часа с разпънати платна, брандирани с логото на Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019, съобщи информационна агенция „Черно море”.

В 22 часа пък  започва атрактивно шоу с фойерверки до Морската гара.  

Още снимки на ветроходните кораби, участници в регатата Tall Ships 2014, може да видите в галерията тук.

Снимки от регатата Historical Seas Tall Ships - Варна 2010 може да видите тук.

Екип на Bulgaria On Air ще снима интересни моменти от събитието. Очаквайте скоро в ефира на медията и разширените репортажи и документални филми,

Снимки: Силвия Грозева