Проучване: 80% от нас ще дадат подаръци за Коледа само на най-близките си

Очаква се голяма част от хората да заложат на пазаруване по интернет
Публикувана: От:

Още по темата

 

Коледните празници наближават и пазаруването за тях вече е в ход. Голяма част от потребителите ще заложат именно на пазаруване по интернет, за това и самите онлайн търговци проучват нагласите на своите клиенти. 

Ето и резултите от едно такова изследване: Оказва се, че всеки един от нас планира да пазарува за Коледа. Близо 80% от анкетираните мислят да купуват подаръци само на най-близките си, докато 20 на 100 са склонни да зарадват всичките си роднини и приятели. 

31 % от запитаните смятат да отделят между 100 и 200 лева. А хората, които ще бъдат разточителни са в пъти повече от пестеливите. Една четвърт от запитаните са готови да дадат над 300 лева, тези които ще похарчат под 50 лева са едва 7 %. 

Най-често в онлайн пространството се разглеждат обявите за мобилни телефони, следвани тези за най-изгодните оферти за Playstation. Все още обаче търсен коледен подарък остават тротинетката и колелото.

Две седмици преди преди Коледа, трескавото пазаруване вече в ход. 

Когато говорим за онлайн пазаруване обаче, периодът на търсене е от особено значение. А през януари, веднага след празниците миналата година - най-препродаваните стоки са били книгите, домакинските уреди и коледните играчки. 

Вижте видеото.

Коментари ( 0 )