Директно

Екпертни коментари и мнения на гражданите.

Facebook: DirektnoONAIR

direktno@bulgariaonair.bg

Водещ: Димитър Абрашев

Начало: 17:50, понеделник - петък, на живо

Мотористи помагат на изоставени деца

Каузата "Да дарим усмивка" набира дадения не само по Коледа
Публикувана:

Средно по три майки на ден изоставят децата си, показват данни на агенцията за закрила на детето от 2017 година. В същото време у нас продължава затварянето на социални домове, в които по-официални данни, има около 3 000 деца.
За щастие, нарастват възможностите да помогнем на човек в нужда, участвайки в различни благотворителни акции. Това се случва най-вече чрез социалните мрежи, където един клик ни дели до това да станем герой, макар и за няколко часа.
Днес ще ви разкажем за една от тези каузи. Различното в нея са основните участници. А именно - десетки момичета и момчета, влюбени в мотоциклетите.
Преди няколко месеца те решават, че създаването на мотообщество може да има и друга социална значимост - да помагат на деца. Така създават каузата "Да дарим усмивка" и започват да обикалят домовете за деца. 
До момента сме посетили шест дома, като предварително проучваме къде, от какво има нужда, коментира един от  организаторите д-р Асен Цеков. Казва също, че са изключително внимателни, за да не се стигне до злоупотреба, затова закарват директно в домовете, даренията, които са събрали.
Децата имат най-много нужда от неща от първа необходимост, но и от внимание. Стараем се да им дадем и това, разказва Людмил Минчев, който освен моторист, е и ветеринарен лекар. Той е категоричен, че за доброто не трябва да се сещаме единствено по време на празници, а целогодишно.
Именно заради това акцията "Да дарим усмивки' се провежда през цялата година и всеки може да се включи в нея.
За каузата разказват Божила Симова, операторът Иван Ставрев. Монтажът е на Мирослав Димов.

Коментари ( 0 )