Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Протестиращите роми в Бургас внушавали, че срещу тях има дискриминация

Карлос Контрера от ВМРО посочи, че водата в квартал "Комлука" е спряна по законен път
Публикувана: От:

Роми от гетото в бургаския квартал "Комлука" протестираха заради липса на вода. Те окупираха общината и търсиха съдействие от кмета.

Още по темата

 

Над 500 семейства в ромския квартал са без вода от март, след като местното ВиК дружество спря водата заради натрупани задължения от над 100 000 лв.

Според общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера протестът на ромите е необоснован, тъй като водата им е спряна по законен път. 

"Тези, които организират протеста и участват, явно не осъзнават цинизма на това, че имаме една група граждани - млади семейства и пенсионери, които трудно си плащат сметките, но го правят. В същото време те години наред са ползвали водата и когато съвсем законно им се спре водоснабдяването, излизат на протест", заяви Контрера в "Денят ON AIR".

Общинският съветник от ВМРО изказа мнение, че изборът на време за протеста умишлено е в праймтайма във всички медии, за да се внушава, че в България има дискриминация срещу ромите.

По думите му мястото на протеста също не е било правилно, тъй като общината няма отношение към частните спорове на потребителите с ВиК.

"Трябва да се подкрепят хората и институциите, които бранят закона и реда, а не да ги оставяме да бъдат оплювани, какъвто опит се направи с този протест", заяви кандидатът за евродепутат.

Едно от основните искания на ромите е да им бъдат сложени водомери, тъй като в момента нямат.

"Част от постройките, които те претендират да бъдат водоснабдени, са незаконни. Някои от тези хора са се присъеднявали към ВиК мрежата незаконно и това е престъпление. Тоест, ти си уличен в бандитизъм и изведнъж крещиш, че искаш равни права. Този тип поведение е причината голяма част от българите да се настройват негативно към тях", категоричен бе Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Emil Cholakov

    21 май 2019 | 21:29

    da se spre piteinata voda v evropeiska drjava v 21 vek, e genocid i moje da bde osdena blgariq za diskriminaciq..za koeto nie naroda pak ste plastame..vodata ne e bira...amin