Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ВМРО: Лъжите, изречени от политици, свалят рейтинга на парламента

Клеветите се превърнаха в редовна практика у нас, отбеляза Александър Сабанов пред "Денят ON AIR"

15.05.2019 | 20:38 Редактор: Василена Василева
ВМРО: Лъжите, изречени от политици, свалят рейтинга на парламента

Затвор и солени глоби за политици, които клеветят или обиждат опонентите си. Такива промени в Наказателния кодекс предлагат от ВМРО. Те вече са внесени в деловодството на парламента. 

От партията настояват за до четири години лишаване от свобода и глоба от 10 до 15 хил. лева за обида или клевета, извършена от народен представител, член на МС, на ЕП или ЕК от Република България, председател на политическа партия, получаваща държавна субсидия, или негов заместник.

"Лъжите и клеветите водят до ниския рейтинг на парламента и политиката. Също така влияят и на отношението на хората към политиците. А клеветенето и маскаренето на опоненти се превърна в редовна практика у нас", посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

Той подчерта, че проблемът с фалшивите новини до голяма степен идват от разпространяването на невярна информация и дори лъжи, изречени от политиците. 

"Медиите се хващат за техните думи. И когато се окаже, че те не отговарят на истината, трябва да се понесе съответната отговорност. Много от народните представители се чувстват безнаказани. И именно поради тази причина си позволяват да прибягват до подобни мерзости", отбеляза още Сабанов.

Според него глобата е достатъчно висока, за да може да бъде усетена от депутатите и евродепутатите.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК