Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Има ли път за младите в политиката?

Темата коментират Румен Чолаков и Ана Вилфан от "Милениум клуб"
Публикувана: От:

Коалиция "Път на младите" издига седемнадесет млади българи за кандидати за евродепутати на изборите на 26 май. Те са на възраст от 21 до 35 години и са с висококвалифицирано образование.

Още по темата

 

Има ли път за младите в политиката коментират Румен Чолаков и Ана Вилфан от "Милениум клуб" в студиото на "Денят ON AIR".

След като стана ясно, че Цветелина Пенкова, която е бивш председател на "Милениум клуб" заема трето място в листата за евровота на БСП, те бяха обвинени в политически отношения с левицата.

Пред Bulgaria ON AIR първият в листата на младите Румен Чолаков категорично отрече, че клубът има връзка с БСП на институционално ниво.

"Принципите, които защитаваме по отношението на бъдещето на Европа и ЕС, не само са различни от тези на БСП, а в голяма степен са ясно противоположни", обясни Чолаков.

По думите му трябва да спрем да говорим за Европа на нациите, каквото именно е мотото на социалистите.

Според водача на листата на "Път на младите" Румен Чолаков на тези евроизбори коалицията ще е единствената алтернатива за някаква промяна. По думите му те залагат на това, че никой от кандидатите не е участвал в политиката досега.

"Идеите на коалиция "Път на младите" са центристки, ние не сме нито леви, нито десни и проевропейски настроени", сподели Ана Вилфан в "Денят ON AIR".

По думите ѝ през 2007 година се е отворил път на българите към европейските възможности и много млади хора са имали възможност да придобият знания и опит и чрез тях да помогнат с нови идеи и практики България да "свети" на европейската сцена.

Ана Вилфан посочи, че коалицията им ясно се разграничава от това, което е било преди и заяви, че не са новите юпита.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 
Коментари ( 1 )
  • 1
    Много се радвам, че млади и необременени хора са решили да работят за България.