Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП не организира протести – ГЕРБ ги предизвикват, заяви социалист

Ние сме страната на работещите бедни – каза депутатът Красимир Янков

15.11.2018 | 20:40 Редактор: Иван Берберов
БСП не организира протести – ГЕРБ ги предизвикват, заяви социалист

Страната се тресе от ежедневни протести – блокират се ключови пътища и кръстовища, а студът на зимата безмилостно се задава. Ще стихне ли напрежението или обществото повече не може да търпи?

"Протестът е въздържана реакция от политиката на ГЕРБ. Бедността и безизходицата изкарват хората на улицата. Хората не са организирани, исканията им са различни. Колегите от ГЕРБ спестяват, че демонстрантите изискват оставката на правителството. Хората в България живеят все по-трудно. Ако управляващите не разбират това, то напрежението на улицата ще ескалира. БСП подкрепя исканията на протестиращите, които са свързани с оставката на правителството. Подкрепяме исканията на майките на деца с увреждания и да не се повишава "Гражданската отговорност". Също така се иска оставката на Валери Симеонов", отбеляза депутатът от БСП Красимир Янков.

Народният представител посочи, че предстои да видим дали протестите из страната ще придобият организиран характер.

"Усещането за досада и отегчение от страна на премиера е осезаемо. Той продължава да не разбира, че във фокуса на решенията на изпълнителната власт трябва да бъде отделният човек. Той смята, че си е свършил работата като е осигурил повече пари за здравеопазване. Повече пари за по-лошо здравеопазване. Каква здравна реформа може да направи Борисов, като той и подопечните му не разбират проблема?! Той вменява от телевизионните екрани, че в България се живее по-добре. Но хората знаят, че не живеят по-добре. Примерно, коледните добавки за пенсионерите – около 40 лева – вече са изядени от поскъпващите цени", изтъкна гостът в студиото на "Денят ON AIR". 

"Бюджетът е най-високият за последните години, но той не отразява необходимото повишаване на доходите. Инфлацията отдавна изяде това повишение. В първия кабинет на Борисов всички доходи бяха замразени. Ние сме страната с работещите бедни. ГЕРБ не разбират как живеят хората, а това ще доведе до напрежение. Борисов трябва да се замисли. В центъра на всяко негово политическо решение трябва да стои личността. Във всички сектори кризата се задълбочава", категоричен бе Янков пред Bulgaria ON AIR.