България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лидерът на ДБГ категоричен: Хората тотално се отегчиха от властта

По думите му десните партии готвят обединение

15.11.2018 | 08:56 Редактор: Велислав Филипов
Лидерът на ДБГ категоричен: Хората тотално се отегчиха от властта

Хората не спират със своите протести по площади и улици. От една страна протестират майките на деца с увреждания, които искат оставката на Валери Симеонов. От друга - жители на десетки български градове се вдигнаха заради ниските доходи на българина.

Цялото напрежение, струпало се на главата на управляващите, отвори широко вратата за действие на опозиционните сили, но и на извънпарламентарната опозиция, която загрява за евроизборите догодина.

Според Димитър Делчев - председател на Движение "България на гражданите", протестите не са от вчера, хората вече близо година недоволстват от начина си на живот.

"Ние подкрепяме протестите. Хората вече тотално се отегчиха от властта. Обществото иска смяна на модела на управление, защото сега парите се овладяват от една тясно клика и техните приближени фирми", заяви още политикът в "България сутрин"

Десният лидер е категоричен, че правителството не спазва волята на 2 млн. българи за създаването на електронно правителство и електронно гласуване.

"Ние предлагаме да се намали ДДС-то от 20 на 18%, да не се централизират парите на държавата в София, а излишъкът да отива директно в държавния резерв, в сребърния фонд и в общините. Предлагаме и релна борба с корупцията", твърди Делчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му още от създаването на това правителство, то не мисли за решаването на проблемите на хора, просто те са оставени да се оправят сами.